Na een jaar word letselschade geclaimd

Vraag gesteld door gerka@kpnmail.nl op 01 mei 2018

Uitrijdend vanaf een parkeerplaats word ik (schijnbaar) aangereden door een bejaarde dame op een elektrische fiets . De auto heeft geen schade , de fiets van de bejaarde dame heeft lichte schade . De dame is behoorlijk geschrokken , er is geen letsel geconstateerd op dat moment wel schijnt een passant een ambulance te hebben gebeld. De dame word vervoerd naar het hospitaal.Een agent regelt het verkeer. Uit coulance en niet uit schuld betaal ik de schade aan de fiets en geef een bosje bloemen. Iedereen happy. Na een week zie ik de betreffende dame weer voorbij komen op haar elektrische fiets. Nu een jaar later verneem ik van de auto verzekeraar dat er letsel schade is (was). Gegevens van de dame worden niet verstrekt ook geen informatie over het letsel. Graag wil ik weten of de dame nu niet moet bewijzen of zij letsel heeft opgelopen op dat moment, en hoe kom ik daar achter.

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt een aanrijding gehad met een fietser. De schade hebt u uit coulance vergoed aan de fietser. Een jaar later ontvangt u een bericht van uw verzekeraar dat er letselschade was. U wilt weten of de dame moet bewijzen dat zij letsel heeft opgelopen op dat moment. Ook wilt u weten hoe u daar achter kunt komen.

De bewijslast om aan te tonen dat er een causaal verband tussen het opgelopen letsel en de aanrijding bestaat, ligt bij de fietser. Echter, u kunt het beste contact opnemen met uw verzekeraar om daar uw vragen omtrent het letsel neer te leggen.

Meer informatie over aanrijding met voetganger of fietser leest u op onze website.