Motor van de camper citroën na 82000Km compleet stuk.kan ik verhaal halen?

Vraag gesteld door woonwagen op 09 juni 2018

Motor van Citroën Jumper Camper van 2008 met 82000Km is totaal gesneuveld,wat kan ik doen om mogelijk een regeling te krijgen Citroën Nederland.
De verkoper van de Camper geeft niet thuis.

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een Camper waarvan de motor stuk is. U wilt weten of u hier nog iets mee kunt richting de importeur.

De importeur kunt u hiervoor niet aanspreken. U kunt hiervoor alleen terecht bij de verkoper. Die heeft u de camper geleverd. .

Koopt u een nieuwe camper, dan heeft u daarbij vaak garantie. Afhankelijk van de duur van uw garantie en de voorwaarden kunnen deze kosten onder de garantie vallen.

Is de garantie voorbij, dan kunt u een beroep doen op de wet. Als consument mag u redelijke verwachtingen hebben van wat u koopt. Hierbij wordt wel gekeken naar onder meer bouwjaar, kilometerstand, onderhoud en het gebrek zelf. Op zich zou een motor langer mee moeten kunnen gaan dan 82.000 km. Er zal wel duidelijk moeten worden waarom de motor nu stuk is

Ook moet het gebrek bij aankoop al aanwezig zijn geweest. Ontdekt u het gebrek langer dan zes maanden na aankoop dan zal in ieder geval moeten worden aangetoond dat de camper normaal is gebruikt en onderhouden.

Met deze kilometerstand hoeft u dit gebrek normaal gesproeken niet te verwachten. De oorzaak zelf kan nog wel van invloed zijn.

Het is redelijk als de verkoper de kosten (deels) op zich neemt. De importeur heeft hiervoor misschien een coulanceregeling. De importeur is alleen er niet uw aanspreekpunt. De verkoper zal dit voor u op moeten lossen. Ook als de coulanceregeling van Citroën dit niet dekt.

Voor de wijze waarop u de verkoper kunt aanspreken verwijs ik u naar het stappenplan klachten na aankoop op onze website.