Boete voor snelheidsovertreding in Oostenrijk

Vraag gesteld door P. Haarlem op 14 juni 2016

Bij terugkomst van vakantie zat bij de post een bekeuring. Te hard gereden. Tijdstip en plaats werden vermeld, naast allerlei uitleg en verwijzingen naar wetsvoorschriften. Ziet er goed uit. Echter, een paar jaar geleden kreeg ik ook een bekeuring, in dezelfde streek, maar het toen gebruikte briefpapier zag er officiëler uit. O.a. met een gekleurd diepdruk briefhoofd/logo. De brief van dit jaar is zo uit de printer gerold.

De vraag is nu: hoe kan ik vaststellen dat het om een bekeuring gaat die door een bevoegde overheid is uitgeschreven?

In diverse fora zie ik opmerkingen als: de brief moet ook in het Nederlands zijn opgesteld. Ook wijkt het bedrag af van de opgave die u (ANWB) doet in het overzicht "bekeuringen buitenland". Men vordert € 45 (63 km ipv max 50) Schappelijk, maar uit onverdachte hoek?
Graag uw advies.

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een bekeuring ontvangen vanuit Oostenrijk. U vraagt zich af of de bekeuring echt is.

Als het goed is staat op de brief die u heeft ontvangen aangegeven van welke instantie deze afkomstig is. U zou allereerst deze gegevens na kunnen kijken of hiermee contact kunnen opnemen. De opgegeven boetes zijn over het algemeen indicaties. Er kan van worden afgeweken. Ook hebben wij geen berichten ontvangen over onechte bekeuringen. Een Nederlandse vertaling is niet altijd aanwezig en ook niet verplicht.

Meer informatie over boetes uit het buitenland vindt u op onze website.