bekeuring Spanje

Vraag gesteld door Diem op 18 april 2018

Ik heb een bekeuring van 100 euro in Spanje gehad, direct 50 euro betaald, echter zonder dossiernummer te vermelden. Nu krijg ik weer een schrijven om weer te betalen. binnen 20 dagen weer 50 euro, anders wordt het 100 euro. Hoe en naar wie kan ik bewijzen dat ik al betaald heb. Ik heb een faxnummer en postadres, maar helpt dit?

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt een bekeuring gehad van €100,- uit Spanje. U hebt aldaar direct €50,- betaald. Nu krijgt u wederom een bericht om te betalen. U vraagt zich af hoe u kunt bewijzen dat u al betaald hebt.

Indien u contant hebt betaald en geen bonnetje hebt gehad dan is het lastig te bewijzen dat u daadwerkelijk het bedrag al reeds voldaan hebt. Indien u anders dan met contant geld betaald hebt zou u nog kunnen proberen om de afschrijving van uw bank als bewijs te overleggen. Tevens zou u daarbij een eventuele getuigenverklaring kunnen meesturen waarin wordt aangegeven dat er reeds betaald is. Het adres staat op de brief die u hebt gekregen.

Meer informatie over boete uit Spanje vindt u op onze website.***

Reactie van Diem:

Bedankt voor de reactie Marika. Ik heb de boete niet cash kunnen betalen, omdat ik geflitst ben. Ik kreeg de bekeuring thuis en heb het bedrag via de giro overgemaakt. Ik heb een bewijs van betaling en ga de copy inclusief met het dossiernummer opsturen naar her adres. Hier voor heb ik no 20 dagen de tijd. Ik hoop alleen dat men dit alsnog accepteert en mij hierover informeert. Groet