Hoe betaal ik, franse autoroute

Vraag gesteld door Aboudouan op 19 augustus 2017

Mijn ouders zijn terug gekomen van vakantie en zijn langs Frankrijk geweest en stonden helaas in de verkeerde rij en konden alleen met een visacard betalen echter hebben zij dit niet en hebben een bon meegekregen om het online te betalen. Ik ben hopeloos geworden want ik begrijp nauwelijks frans, onlline kan ik niet betalen omdat je alleen met een visacard kan betalen of een mastercard ook dat hebben wij niet. Ik heb uw collega gesproken dat ik een prepaid kaart kan kopen met een bedrag erop, alleen geeft het online aan dat ik contact met hun moet opnemen. Ik kan geen frans en er staat geen nummer bij vermeld waar ik naar toe kan bellen.
Ik hoop dat jullie mij hierin kunnen helpen.

Mvg

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

Uw ouders stonden bij een tolpoortje op de Franse snelweg per ongeluk in de verkeerde rij, waar ze alleen met visacard konden betalen. Zij kregen een bon mee om de tol achteraf online te betalen. Dit kan alleen met visacard of mastercard, maar die hebben uw ouders niet.

Het meest praktisch lijkt mij als iemand uit de omgeving van uw ouders die wel over een viscard of mastercard beschikken, het tolgeld online voor uw ouders betaalt. Uw ouders kunnen het bedrag dan aan die persoon terug betalen.

Meer lezen over tol betalen in Frankrijk.