autoverzekering 8 jaar lang betaald ondanks destijds verstuurde vrijwaringsbewijs.

Vraag gesteld door tuurnatuur op 02 februari 2017

Best experts van de ANWB,

wij hebben in 2007 een saab gekocht, na veel pech ermee, te achterhalen bij jullie (ANWB). hebben we in 2009 deze naar de sloop gebracht.
destijds aan ALLSECUR vermeldt dat we afstand hebben genomen van de auto en vrijwaringsbewijs verstuurd.
wij hebben tot verkort ontdekt dat we ondanks de afzegging toch al die tijd verzekering hebben betaald. wij hebben niet goed opgelet bij de afschriften van de ing, staat namelijk geen kenteken en merk vermeldt. weliswaar niet scherp van ons, maar ook van de verzekering kan je zeggen dat ze laakbaar waren. heb dus een mail geschreven dat ik graag het bedrag terug wilde. Allsecur gaf aan dat we daar geen recht op hadden omdat zij alsnog risico hebben gelopen. aangezien de saab al die tijd op de sloop was niet op de openbare weg denk ik dat er geen sprake was van een risico. daarop heb ik wederom een mail gestuurd en duidelijk gemaakt dat ik hier niet mee kan leven en coulance wilde en dus graag het volledige bedrag op mijn rekening wilde, gaat immers op ongeveer 4000 euro
zij hebben mij gisteren een mail gestuurd dat ze een bedrag van 4 maanden willen uitkeren. in mijn beleving niet het juiste besluit en zou graag juridisch advies hierover willen hebben. wat kan ik het beste doen.

met vriendelijk groet

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft 8 jaar lang betaald voor een auto die al die tijd niet meer op uw naam stond. De verzekering is niet bereid het betaalde bedrag aan u terug te betalen.

Als u kunt aantonen dat de verzekering al die tijd inderdaad geen risico heeft gelopen is het redelijk dat u het bedrag terug ontvangt. U kunt uw vrijwaringsbewijs overleggen als bewijs. Keert de verzekering niet uit dan zou u uw zaak kunnen voorleggen aan het KIFID, het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening.