Verwarnung in Duitsland

Vraag gesteld door Sinkgraven op 03 augustus 2017

Ik reed in Duitsland, 2 Duitse auto's reden voor mij. Dezen sloegen linksaf en ik ook. Iets verder stond politie en hield mij staande. Ik kreeg een Verwarnung en moest € 20,-- betalen. Toen ik vroeg waarom, kreeg ik als antwoord, dat ik niet linksaf had mogen slaan. Waarop ik antwoordde:"En die 2 auto's voor mij dan. Daar had ik niets mee te maken zeiden ze ne ik moest meteen betalen. Komt dir door het Nederlandse nummerbord en mogen ze zo maar ?

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft een verkeersboete (Verwarnung) van € 20 ontvangen voor het links afslaan alwaar dit niet was toegestaan. Twee voorliggers die daar eveneens links afsloegen werden niet aangehouden. U vraagt zich af of de verbalisanten hier niet gediscrimineerd hebben. De twee voorliggers reden in een Duits gekentekend voertuig, u in een Nederlands gekentekend voertuig.

Het laat zich moeilijk raden of het Nederlands kenteken een rol heeft gespeeld bij het beboeten van u. Bovendien is niet uitgesloten dat de twee Duitse voorliggers uiteindelijk ook niet op de bon zijn geslingerd, zonder daarbij te zijn staande gehouden.

Advies is om de Verwarnung binnen de gestelde termijn te voldoen, teneinde een hogere boete te voorkomen.

Meer informatie over verkeersboetes uit Duitsland vindt u op onze website.