Online nieuwe auto bij de verzekering aangemeld. blijkt later niet gebeurd te zijn. Aanrijding gehad, geen schuld? Onverzekerd. Wat te doen

Vraag gesteld door mevissen op 09 november 2016

Ruim vijf weken geleden met veel moeite op de site van Ditzo mijn oude autoverzekering omgezet naar een nieuwe auto. Dacht ik....
Vier weken later een aanrijding met een bus, waarin de chauffeur meldt dat hij ons niet had gezien. Wij stonden stil. Schadeformulieren ingevuld en opgestuurd.Blijkt dat de nieuwe wagen niet is verzekerd. Oude wagen wel. Het is langer dan tien dagen na de aanschaf van de nieuwe wagen en de verzekering kan dan niets meer voor mij doen. Zij trekken de handen er van af. Ik moet nu contact gaan leggen met de busmaatschappij (veroorzaker ) om de verantwoordelijkheid bij hen te leggen. Wat zijn de consequenties van het niet verzekerd zijn? Ik heb het schadeformulier teruggevraagd. Heb nu geen enkele info. Dacht dat het een zaak voor de verzekering zou worden... appeltje eitje...
Morgen ga ik bellen met de busmaatschappij. Heeft iemand suggesties hoe ik dit aan moet pakken. De schade bij ons tussen de 1500 en 2000 euro. B.v.d.

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Na aanrijding met een bus kwam u er pas achter dat er iets verkeerds is gegaan bij het - twee weken ervoor - bij online afgesloten autoverzekering. De verzekeraar trekt zijn handen ervan af. De aansprakelijkheid ligt bij de buschauffeur.U vraagt zich af - nu u onverzekerd bent - hoe nu te handelen.

De online afgesloten verzekering is pas definitief wanneer u per brief of per e-mail hier een bevestiging over heeft ontvangen van de verzekeraar. Zo niet; dan bent u onverzekerd.

Gelukkig lijkt het erop dat de volledige aansprakelijkheid bij de wederpartij ligt, anders had u uw privé middelen moeten aanspreken.

Neem aan dat de auto inmiddels nu wel verzekerd is. Zo niet; direct polis afsluiten.

Voorts kan u eventueel ook een boete tegemoet zien voor het onverzekerd hebben van een motorvoertuig, waarvan het kenteken niet geschorst is.

Voor het verhalen van uw schade op de busmaatscgappij verwijs ik u naar'het stappenplan schade verhalen' op onze website.