ik heb in mei een boete gekregen in Frankrijk voor te hard rijden. Omdat ik het er niet mee eens ben heb ik de Min. Public een aangetekende brief gestuurd met het verzoek mij een bewijs van de vertreding te sturen. Nog geen bericht ontvangen.

Vraag gesteld door jm151240 op 05 juli 2015

Als ik geen bericht ontvang moet ik de boete dan betalen want het is nl 90 euro.
Op de tv zag ik kortgeleden dat Nederland veel geld misloopt doordat buitenlanders hun verkeersboete niet betalen, waaronder de Fransen, omdat Nederland geen overeenkomst heeft met die landen. Is er wel een overeenkomst dat wij Nederlanders wel moeten betalen?

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft per aangetekende post bezwaar aangetekend tegen een vermeende snelheidsovertreding, welke u in Frankrijk begaan zou hebben. Onder andere heeft u hen verzocht om een foto als bewijs te overleggen. De boete bedraagt € 90,00 en u vraagt zich af, of u nu al dan niet een boete uit Frankrijk dient te betalen.

Op grond van het Europese Kaderbesluit wederzijdse inning van geldelijke sancties kan Frankrijk bij niet betaling van de verkeersboete, deze boete overdragen aan het CJIB in Nederland.

Kortom; indien men een boete uit het buitenland niet betwist, is het raadzaam om deze boete te voldoen, teneinde een hogere boete te voorkomen.

Voor meer informatie over boetes Frankrijk, verwijs ik u graag naar de informatie op onze website: http: //www.anwb.nl/rechtshulp/op-vakantie/met-de-auto-op-reis/boete-buitenland/boete-uit-frankrijk