Echte bon of nepbon?

Vraag gesteld door Marie1 op 28 augustus 2017

Op vakantie in Toscane was een buschauffeur zo druk met zijn telefoon: hij negeerde mij en mijn vriendin na het instappen compleet. Wij wilden een kaartje kopen en bleven bij hem wachten met de portemonnaie in de aanslag maar hij bleef ons al bellend negeren. Ineens kwamen er twee agenten de bus in die direct op ons af liepen en ons bekeurden omdat we geen kaartje hadden?!? De buschauffeur had geen telefoon meer en wist van niks. Andere reizigers leken het vermakelijk te vinden. We moesten elk 45 euro contant betalen. Er viel niet over te praten. We hebben betaald en voelden ons bestolen. Zijn dit bekende praktijken?

Antwoord van David

ANWB Expert

U heeft een boete ontvangen in Italië omdat u geen geldig vervoersbewijs kon tonen in de bus. Dit kwam omdat u geen kaartje kon kopen bij de chauffeur en er al snel twee politieagenten een controle uitvoerden. U vraagt of dit vaker voorkomt.

Wij hebben niet eerder van een dergelijke situatie vernomen of hierover soortgelijke berichten van leden ontvangen. Ik kan niet zeggen of er sprake is geweest van oplichting, maar het kan raadzaam zijn in dit soort situaties te vragen of de controleurs/agenten zich willen identificeren.