Verzekering(en) bij autohuur in het buitenland

Vraag gesteld door Zetten op 19 maart 2015

In aansluiting op het artikel over autohuur in het buitenland in de autokampioen nummer 2 van februari 2015, wil ik U nog de volgende vraag stellen:

Is het verstandig en aan te raden om bij het huren van een auto in het buitenland, bovenop het afkopen van het eigen risico ook nog te kiezen voor de eigen risico bescherming waarmee de meeste aanbieders aangeven dat daarmee ook de schade aan ruiten, banden, dak en onderzijde vd auto is gedekt?

Ik verneem graag van U wat verstandig en aan te raden is.

Antwoord van Cathy

ANWB Expert

Een casco verzekering van een huurauto keert uit bij schade aan het gehuurde voertuig. Deze casco verzekeringen kennen meestal een aantal uitsluitingen zoals: schade aan het dak, schade aan de onderzijde en schade aan ruiten en banden. Daarnaast is ook vaak uitgesloten de schade die is ontstaan door het rijden op onverharde wegen.

Ook als u het eigen risico van deze casco verzekering afkoopt blijven deze uitsluiting bestaan. Dat wil zeggen dat de schade aan het dak, schade aan de onderzijde en schade aan ruiten en banden nog steeds niet worden vergoed. Dit is alleen op te lossen met een aanvullende dekking.

Iedere verzekering kan zijn eigen uitsluitingen aangeven in de polis. Het is daarom van belang om heel goed de kleine lettertjes te lezen voor dat u de auto huurt en de verzekeringen afsluit.

Of het verstandig is een aanvullende dekking af te sluiten is afhankelijk van wat u met de huurauto van plan bent.

Meer informatie over het huren van een auto vindt u op onze website: http://www.anwb.nl/rechtshulp/op-vakantie/met-de-auto-op-reis/verzekering-huurauto

 

 ***

Reactie van Zetten:

Beste mevrouw Lutgert,

In aansluiting op uw bovenstaande antwoord, volledigheidshalve nog even het volgende: Ons plan is om met de huurauto het eiland Lesbos te gaan verkennen.

Wat raad U ons in dat concreet geval dan aan mbt het wel / niet afsluiten van een aanvullende dekking (bovenop het afkopen van het eigen risisco)?***

Reactie van Cathy Lutgert:

Beste meneer/mevrouw Zetten,

Uit uw verhaal maak ik op dat u zo min mogelijk risico wilt lopen. In dat geval is het verstandig om wel een aanvullende dekking af te sluiten. Het huren van een auto is helaas nooit helemaal zonder financiële risico's, maar u kunt ze met deze een aanvullende dekking wel beperken. Wanneer de auto schade heeft die opzettelijk is veroorzaakt dan is dit nooit gedekt.