Ik heb een Volvo S 90 de fabrieksgarantie eindigt 20 okt 2018 kan ik daarna nog aanspraak maken op garantie

Vraag gesteld door Johanna Naberstraat 38 op 02 oktober 2018

Ik heb een Volvo S90 . deze auto zit vol electronica als er iets is moet bij de dealer altijd de software opnieuw geladen worden , de garage kan er niets meer aan repareren, de garantie eindigt op 20 oktober 2018 kan ik daarna nog aanspraak maken op garantie ?

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U vraagt zich af wat uw rechten zijn na het verstrijken van de fabrieksgarantie op uw auto.

Wettelijke garantie
Indien u de auto als consument (derhalve niet zakelijk) heeft aangeschaft, dan staat u de mogelijkheid open - ook na het verstrijken van de fabrieksgarantie - een beroep te doen op de wettelijke garantie (conformiteit artikel 7:17 BW e.v.).

Of u een beroep kunt doen op conformiteit hangt voorts af van het feit, of een bepaald gebrek wel in lijn der verwachting ligt met de overeenkomst. Factoren die een rol spelen bij de beoordeling van een redelijke verwachting zijn onder meer; koopprijs, bouwjaar, kilometrage, informatie dealer. Tevens is van belang of de auto normaal gebruikt is en of deze goed is onderhouden.

Terug naar leverancier
Voor een beroep op conformiteit dient u te allen tijde met de klacht terug te gaan naar de verkoper (dealer). De importeur is immers geen contractspartij).

Meer informatie over klachten na aankoop vindt u op onze website.