Wat kan ik doen aan een verhoging van een boete voor te hard rijden in Frankrijk?

Vraag gesteld door pavf op 12 december 2016

Op 22-9-2016 heb ik schijnbaar te hard gereden in Frankrijk, plaats en datum kloppen dus daarover geen misverstand.
Op 29-9 ben ik vanuit Nederland vertrokken om te gaan reizen in Engeland-Australie en Nieuw zeeland.
Op 9-12-2016 kwam ik weer thuis en lag er op de deurmat post uit Frankrijk. Afgestempeld op 29-9-2016 in Frankrijk , mijn dag van vertrek.
Inmiddels, zou volgens de kennisgeving/het betalingsverzoek, het te betalen bedrag al zijn opgelopen tot 375 euro.
Doordat ik niet op de hoogte was kon ik dus ook niet betalen.
Ik heb bewijzen dat ik daadwerkelijk weg ben geweest.(Tickets overtocht boot naar Engeland en de vluchten vanuit Engeland naar Australie en Nieuw Zeeland en weer terug.)
Op de kennisgeving staat een telefoonnummer, echter bij het bellen daarvan hoor ik dat deze niet meer in gebruik is en dat dit een ander nummer zou moeten zijn.

Hoe nu te handelen?
Wat is het juiste nummer?
Op de ANWB site wordt verwezen naar de de web-site (www.antai.fr) met het zelfde telefoonnummer.

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft eind september een verkeersovertreding in Frankrijk begaan, waaarvoor u een boete heeft ontvangen. De boete is nogal opgelopen (€ 375,00) door een langdurig verblijf in Australië en Nieuw Zeeland. Het telefoonnummer vermeld op de brief blijkt buiten werking. U vraagt zich af hoe nu te handelen.

De afhandeling van boetes in Frankrijk vindt plaats door ANTAI (Agence Nationale de Traitement Automatisé des Infractions). Zij hebben een duidelijke en betrouwbare website in het Nederlands waar u alle informatie kunt vinden over boetes.

U kunt telefonisch contact opnemen met hen om te kijken hoe u de boete kunt voldoen. Voor de contactgegevens van ANTAI verwijs ik u naar hun website. Het telefoonnummer vermeld bij de contactgegevens functioneert; dat heb ik zojuist uitgeprobeerd.

Of uw bezwaar kans van slagen heeft kan ik niet beoordelen; u kunt het allicht proberen. Overleg het eventueel met medewerker ANTAI.

Meer informatie over Franse boetes vindt u op onze website.