verkeersboete uit Belgie

Vraag gesteld door A28 op 13 februari 2015

Ik heb een boete ontvangen ( 5 km te hard gereden) uit Belgie.
Nu zit er zo'n formulier bij om terug te sturen.
Vraag 1: moet ik dit invullen?
Vraag 2: zo ja, wat betekent'bent u bereid een minnelijke schikking aan te gaan?"
Vraag 3: zo nee, wat betekent 'zonder antwoord wordt t dossier als volledig beschouwd en toegezonden aan t parket te Brugge.
Vraag 4: wat is de normale gang van zaken daarna? Krijgen we een acceptgiro thuisgestuurd?

Bedankt

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U krijgt de mogelijkheid te reageren op het feit dat er een overtreding is geconstateerd. Reageert u niet, dan wordt ervan uit gegaan dat u geen verdere informatie wenst door te geven en wordt op basis van de beschikbare gegevens de boete verder afgewikkeld. Als u akkoord gaat met een minnelijke schikking geeft u aan dat u akkoord gaat met een transactievoorstel. Door betaling daarvan is de boete afgewikkeld. Er zal dan geen rechtzaak meer volgen. In geval van een geringe snelheidsovertreding ontvangt u meestal bericht dat u een boete zult moeten betalen.

Meer informatie over Belgische boetes

 


***

 

 

 

Reactie van vwrijder:

 

 

Ook ik heb een dergelijk formulier ontvangen, voor een overschrijding van 4 km, van de verkeerspolitie Oost Vlaanderen in Gent. Ik heb het volledig ingevuld, nadat ik in een interview op de anwb site had gelezen dat dit aan te raden is. Maar bij nader inzien vraag me af of ik daar goed aan heb gedaan. Naast de persoonsgegevens is er ook de vraag naar het rijbewijsnummer en wanneer + waar het rijbewijs is afgegeven. Loop ik nu een risico dat er ongewenste dingen gebeuren met deze gegevens en kan ik bij een eventuele volgende keer een dergelijke vraag negeren?