Tijdens proefrit door de garage hebben zij de auto tegen een boom gereden!

Vraag gesteld door Anja van Mil op 28 februari 2018

De garage heeft mijn Suzuki Grand Vitara 2005 tijdens een proefrit tegen een boom gereden! Veel schade! Ik zit nu al 2 maanden zonder auto. De garage beloofd steeds dat hij zoekt naar onderdelen. Maar tot nu toe niets! Ik heb als mantelzorger een auto nodig! Waar heb ik recht op?
Dank voor de moeite

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Tijdens een proefrit heeft de garagist schade gereden aan uw auto. De garagist heeft toegezegd de schade te herstellen. Het is inmiddels twee maanden geleden en de auto is nog altijd niet hersteld. U vraagt zich af wat uw rechten zijn.

Nu de garagist aansprakelijk is voor de schade aan uw auto, dient hij er voor zorg te dragen dat de schade binnen een redelijke termijn wordt afgehandeld. U bent inmiddels al twee maanden in afwachting van herstel dpor de garagist, hetgeen onacceptabel is.

Zover u dit reeds al gedaan heeft, adviseer ik u de garagist per aangetekende brief een termijn te stellen, waarbinnen herstel uiterlijk gerealiseerd moet zijn, bij gebreke waarvan u de auto op kosten van de garagist zal laten ophalen en herstellen foot een schadeherstelbedrijf.

Vervangend vervoer
Tevens dient de garagist - todat de auto hersteld is - voor vervangend vervoer zorg te dragen. Indien de garagist u hierin niet tegemoet kan komen, kunt u de kosten voot een (gelijkwaardige) huurauto op de garagist verhalen. Houd hierbij rekening dat 30% van de huurkosten voor eigen rekening zijn.

Rechtsbijstand
Mocht u over rechtsbijstand, schakel deze dan direct in.

Meer informatie overschade verhalen en schadeposten vindt u op onze website.***

Reactie van Anja van Mil:

Dank u wel! Ik ga dit maandag voorleggen aan de garage!