Ik zag een antwoord op een vraag over Epass door David Sjoer op 27-07-2015 en heb daarover ook een vraag.Hoe komt Epass aan mijn adres. Is dit geen ernstige inbreuk op mijn prive daar ik niet in de auto rij maar wel geregistreed staat dat daar was.

Vraag gesteld door Janvanidre11 op 13 augustus 2015

Ik kreeg ook een rekening voor aankomst in Götenborg €0,97. Echter ik wist van niets het was in mijn vakantie, ik had de auto niet gereden.ik was te laat met betalen SEk 500 extra lijkt mij onjuist in tijdslijn. Tevens is adres niet juist was zakelijke auto alle post ook van de wegenbelasting van de auto komt op zakenadres deze brief kwam op mijn privé adres waar ik zelden kom. Heb twee mails gestuurd naar Epass geen antwoord. Ik wil niet geregistreerd staan als dat ik ergens geweest ben waar ik niet was. Wat kan ik doen. waarom geeft NL gegevens over onderdanen aan Duitsland die het vervolgens voor Zweden gebreukt.

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U vraagt zich af hoe Epass aan uw gegevens komt, en of een en ander niet in strijdt is in het kader van de privacy.

Op grond van het Europese Kaderbesluit wederzijdse inning van geldelijke sancties wisselen de aangesloten lidstaten, waaronder Nederland en Zweden, onder andere kenteken gegevens uit. Een en ander is niet in strijdt met de privacy.

Voorgaande laat onverlet, dat het mysterieus blijft hoe ze aan uw privé adres komen?! U zou zich in casu kunnen wenden tot de RDW (ww.rdw.nl of 0900-0739), wellicht dat zij hierover opheldering kunnen verschaffen.