Ik heb een boete ontvangen uit Frankrijk maar ben hier nooit geweest

Vraag gesteld door jitse2016 op 10 maart 2016

Al eerder bezwaar ingediend door het insturen van legitimatie + kopie kentekenbewijs, echter is dit verzoek afgewezen. Nu moeten onderstaande stukken ingestuurd worden:

Ter herinnering, in uw geval (wederrechtelijke inbezitneming) dient u de volgende bewijsstukken in te dienen:

Kennisgeving van bekeuring (recto)
indiening van aanklacht
kopie van het nieuwe kentekenbewijs
bewijs van de vervanging van de nummerborden

Ik heb met hun gebeld en ze geven ook aan dat dit moet gebeuren om de foto op te vragen. Het lijkt mij een beetje te veel van het goede om alle kentekenplaten te gaan vervangen etc.

Wat is wijsheid om te doen?

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft bezwaar gemaakt tegen een vermeende overtreding welke u in Frankrijk begaan zou hebben. Nu verzoeken de Franse autoriteiten aanvullende stukken te overleggen; onder meer kopie nieuw kentekenbewijs. U vraagt zich af hoe nu te handelen.

Ik heb sterk het vermoeden dat desbetreffende autoriteit uw bezwaar niet goed heeft begrepen. Zoals ik het lees, gaat de autoriteit ervan uit dat uw kentekenplaten zijn ontvreemd.

Ik raad u aan een brief te sturen waarin u hen nogmaals uitlegt hoe de vork in de steel zit en hen om toezending van de beschikbare foto te verzoeken. Stuur hen eveneens een getuige(n)verklaring toe, waaruit blijkt dat uw auto ten tijde van de vermeende overtreding niet ter plaatse is geweest.

Uiteraard is het niet de bedoeling om direct een nieuw kenteken aan te vragen etc.

Voor meer informatie over boetes uit Frankrijk, verwijs ik u graag naar onze webpagina: 'Boete uit Frankrijk'. Of neem telefonisch contact met Antai +33 1 77 68 66 11 (toets 2 voor Nederlands).