huurauto USA met aanpassingen

Vraag gesteld door RENDEMA op 23 februari 2015

LS,
Wij gaan in mei op vakantie in Amerika/ New York. Vliegen via Toronto en huren aldaar een personenauto die is aangepast voor mij al invalide met handrem en gas. In Nederland heb ik dat ook en rij in een dergelijk aangepaste auto. Hier kan mijn vrouw (omdat de normalen pedalen er nog inzitten) er ook in rijden. In Canada en USA zijn die zaken verwijderd en moet zij ook met handgas en rem rijden. Geen probleem volgens hun. Is dit juist en toegestaan volgens de wet?

Antwoord van Cathy

ANWB Expert

Helaas hebben wij geen informatie over het rijden met een aangepast voertuig in het buitenland. Ik kan u dan ook geen antwoord geven op uw vraag of uw vrouw met handgas en rem mag rijden in Canada en USA. 

Ik raad u aan om contact op te nemen met uw verhuurmaatschappij en daar te vragen op welke regelgeving zij zich baseren. Daarnaast is het verstandig een verklaring op papier te vragen waar in staat dat uw vrouw met de auto mag rijden en dat zij verzekerd is.

Meer informatie over autohuren, een checklist en een lijst met afkortingen van veel gebruikte verzekeringen vindt u op onze website: http://www.anwb.nl/rechtshulp/op-vakantie/met-de-auto-op-reis/auto-huren-buitenland