had de automonteur mij moeten inlichten over de werkelijke staat van mijn auto?

Vraag gesteld door Louise.K op 13 oktober 2016

Onlangs heb ik mijn auto laten maken bij een auto garage. De turbo motor was kapot en de reparatie kostte 2300 euro. 3 dagen na de reparatie bleek mijn auto nog steeds niet goed, terug gegaan naar de garage, de versnellingbak leek versleten. Weer 100,- afgerekend. Auto is vandaag de dag nog steeds niet goed, er moeten volgens de monteur nieuwe banden onder. Nu al totaal 2400,- lichter voor een auto die eigenlijk afgeschreven blijkt te zijn.

Had de monteur mij eerder moeten inlichten over de werkelijke staat van de auto? Voor 2400,- had ik een andere auto kunnen kopen....
Zo ja, welke juridische stappen kan ik ondernemen?

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,

Louise Kronemeijer

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Onlangs heeft u de turbo van uw auto laten vervangen voor € 2300. Daags erna constateerde de garagist en versleten versnellingsbak en versleten banden. U vraagt zich af of de garagist u had moeten afraden een nieuwe turbo te plaatsten nu blijkt dat de auto afgeschreven is. U vraagt zich af of de garagist vervanging turbo niet had moeten afraden.

De garagist heeft op uw verzoek de turbo vervangen. De garagist kon op dat moment niet weten dat er tevens een probleem was met de versnellingsbak.

vooralsnog zie ik niet in dat de garagist in casu en verwijt valt te maken. Ook niet ter zake de banden; zelfs voor een leek is vrij eenvoudig vast te stellen of banden versleten zijn. Wanner de reparatie de dagwaarde van de auto nadert of overschrijdt,, dan mag u wel verwachten dat de garagist afraadtt een dergelijke dure reparatie uit te voeren

Meer informatie over klachten na reparatie of onderhoud vindt u op onze website.