GELDKLOPPERIJ IN BELGIE

Vraag gesteld door kossidis op 02 mei 2015

Ter informatie!
GELDKLOPPERIJ IN BELGIE.
Recent op 23-04-15 op weg van Terneuzen naar bij Gent in Kennedylaan ben ik samen met andere Nederlanders beboet zogenaamd voor overschrijden van de limiet van 90 Km/uur met 7 kilometers. Betalen: € 50,00.
Ik maak altijd gebruik van mijn Cruise control. Die was ingesteld op 91 Km. Mijn GPS gaf ook 91 Km p/uur aan, ook op mijn Dashcam was dezelfde snelheid te zien en in de auto stond de Km teller op 94 Km. Al deze informatie was niet geldig voor de Belgische politie. Alle apparaten van mij, zijn volgens de agent niet te vertrouwen en niet als bewijs te gebruiken!

Typisch, alleen Nederlanders beboet !!! Een Belg die een paar minuten eerder met ong. 130km voorbij scheurde stond niet in de rij.
Op mijn vraag om hun bewijs te tonen, was het antwoord dat dit momenteel niet mogelijk is.
Ik kan, volgens de agent achteraf telefonisch protest indienen en ook de foto van mijn overtreding aanvragen.
Er is wel een klein probleem.
0032-92666779 NIEMAND NEEMT de telefoon.
0032-92666796 NIEMAND NEEMT de telefoon.
0032-92666770 Bestaat niet meer.
Schande! Brute diefstal.
Dit soort praktijken heb ik eerder meegemaakt in ex Joegoslavië. Toen moesten ook alleen Buitenlander betalen aan de Politie ongeveer 3,5 Duitse Marks om door te kunnen rijden.
Maar nu? Zijn deze praktijken nu ook in België?
Voor mij een goede reden om U als ANWB vragen te stellen aan de Belgische politie.
Zie mijn bon als bijlage.
Met vriendelijke groet
K. S.

Antwoord van David

ANWB Expert

U geeft aan een verkeersboete te hebben ontvangen in België. Andere Nederlanders zijn ook aangehouden. Dit heeft te maken met het feit dat daarmee de zaak voor de Belgische politie meteen kan worden afgehandeld. Buitenlandse verkeersovertreders krijgen voor dit soort overtredingen vaak een onmiddelijke inning (schikking) opgelegd. Belgische overtreders kunnen op hun adres bericht ontvangen. Ernstige overtredingen kunnen daarnaast niet onmiddelijk afgehandeld worden.