Consequenties niet-verrekende snelheidsovertreding Oostenrijk 2017. Geen boete ontvangen. Ik ga deze zomer weer. Wat staat me te wachten?

Vraag gesteld door VFR op 25 mei 2018

Vorig jaar (2017) in Oostenrijk, hadden ze langs de weg naar de dichtstbijzijnde supermarkt achter een struik een nieuwe flitskast geplaatst. Na enkele dagen ontdekte ik deze pas, waardoor ik mogelijk meerdere dagen/malen ben geflitst. Mijn fout, maar hier heb ik na thuiskomst nooit een boete voor ontvangen. Deze zomer ga ik weer naar Oostenrijk op vakantie. Sta ik daar nu gesignaleerd, met openstaande boetes, en kan ik met mijn gezin aangehouden worden? Moet ik openstaande boetes dan gelijk contant betalen? Ben benieuwd wat mij te wachten staat. Heb zin in mijn vakantie :)

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U denkt dat u vorig jaar in Oostenrijk een aantal keren bent geflitst. U heeft nog geen boete ontvangen en vraagt u af of er consequenties zijn.

U weet niet zeker of u bent geflitst, dus het zou best kunnen dat u in het geheel niet bent geflitst en dus dat er ook geen verkeersovertreding is geconstateerd.

Mocht u toch zijn geflitst, dan wordt in de regel de bekeuring naar het huisadres gestuurd. U kunt dat de boete betalen, maar u kunt ook in bezwaar of beroep gaan als u de overtreding betwist. Zolang u nog niets heeft ontvangen, hoeft u naar mijn mening nog niet te verwachten dat u in Oostenrijk staat staat geregistreerd.

Los van de bekeuring die u al dan niet nog moet ontvangen, u kunt altijd in Oostenrijk staande worden gehouden, wanneer de politie een verkeersovertreding of een ander strafbaar feit zou constateren. Maar of u nu al gedwongen kunt worden eventuele boetes te moeten betalen, betwijfel ik.

Meer informatie over boetes uit het buitenland kunt u lezen op onze website.