Claim schade spiegel doordat ik met de caravan de spiegel van een Italiaanse vrachtwagen heb geraakt.

Vraag gesteld door schade met caravan in Ita op 15 maart 2017

Bij het wegrijden van een parkeerplaats in Italië waarbij ik naast een vrachtwagen stond zou ik volgens de chauffeur de spiegel van zijn vrachtwagen hebben geraakt met als gevolg dat deze was afgebroken. Op mijn caravan zat een klein krasje waarvan ik van de spiegel en het krasje foto's heb gemaakt. Ik heb gelijk de verzekering gebeld en tevens het voorval heb gemeld waarbij ik zag dat de betreffende spiegel t.p.v.de breuk was vast gebonden. Als deze spiegel hierdoor was afgebroken zou heel de wand van de caravan eruit moeten liggen gezien de soort materiaal. Mijn verzekering is nog in onderhandeling met zijn verzekering maar deze houden vol dat er aan de vrachtwagen geen schade was. Ik heb naar aanleiding van dit voorval ook nog contact gehad met zijn verzekering en gezegd dat er schade was maar daarna ook niets meer vernomen.
Ik heb de foto's en de mail met de verzekering in Italië nog en zou dit graag aan u voorleggen maar kunt u zeggen hoe de mail en de foto's bij kan krijgen om dit te beoordelen.

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft met uw auto/caravan combinatie, bij het verlaten van een parkeerplaats in Italië, schade veroorzaakt aan een spiegel van een vrachtwagen. De wederpartij claimt nu een geheel nieuwe spiegel, ondanks dat u ter plekke heeft vastgesteld dat de spiegel reeds defect was en provisorisch was vastgezet. U heeft fotomateriaal waaruit dit zou moeten blijken. U wil graag de foto's ter beoordeling aan ons voorleggen.

U kunt ons de aanvullende informatie per e-mail toesturen.

Informatie over het claimen van schade vindt u op onze website.