Aufforderung der Lenkerangaben gemist, wat nu?

Vraag gesteld door Marien1405 op 10 april 2018

Ik heb een Aufforderung der Lenkerangaben gemist, nu krijg ik een Betrag zur Kostendeckung binnen van €648,- plus nogmaals het verzoek om de gegevens bekend te maken van de bestuurder. Dit gaat over een boete die ik zou hebben gekregen. Ze omschrijven het als een Widerhandlung des Art. 90 Ziff. cpv. 1, SVG (geschwindigh=keitscontrollle mittels radar).

Mijn vragen zijn als volgt:

Wat is dit voor boete?
Kan ik deze laten gaan?

Dit moet wel serieus zijn als er zo'n ongelooflijk bedrag qua kostendekking aanvast. Graag hoor ik of iemand dit vaker heeft meegemaakt! De Duitse taal is me helaas ook niet genoeg machtig.

Alvast bedankt

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

Het is mij niet duidelijk uit welk land de Lenkerangaben afkomstig is. Kunt u dit alsnog laten weten en eventueel de papieren in fotokopie sturen aan experts@anwb.nl***

Reactie van Marien1405:

Deze is afkomstig uit Zwitserland. Ik heb zojuist een fotokopie gestuurd naar experts@anwb.nl

Alvast bedankt!***

Reactie van Lisette Schreuder:

U heeft vanwege een snelheidsovertreding een formulier 'Aufforderung der Lenkerangaben' ontvangen. Dit formulier is niet teruggestuurd. U heeft nu een nieuwe brief gekregen en vraagt u af waarvoor het bedrag is en of u dit moet betalen.

Met deze nieuwe brief wordt de bestuurder alsnog in staat gesteld het boetebedrag te betalen. Mogelijk is dit een waarborgsom en moet de boete aan de werkelijk bestuurder worden opgelegd. Daarom moet u ook et bij de brief ingesloten formulier invullen met de gegevens van de bestuurder van het voertuig waarmee de overtreding is begaan. Dit formulier moet u terugsturen.

De termijn voor de betaling en voor het terugsturen van het formulier is 60 dagen.

Na betaling kan binnen 15 dagen beroep worden ingesteld. Wordt niet betaald, dan volgt een strafrechtelijke procedure. Uiteindelijk kan een niet betaalde boete in Nederland worden geïnd.