Op 4 februari haal ik mijn 100% vooruit betaalde huurauto af in Faro Portugal. Ben min of meer gedwongen toch nog creditcard te tekenen.

Vraag gesteld door klinkhoek op 21 juni 2016

Bezwaren bij Avis/Budget werden niet geaccepteerd en na maanden schriftelijke discussie kwam iedere keer het antwoord "u hebt getekend" . Ook al bracht ik naar voren dat het min of meer was onder de dwang van de tijd van vertrekkende vliegtuig en laatste afhaal klant voor niet gevraagde en onbegrijpelijke diensten.
Mijn advies aan andere huurders: hoe dan ook NIET TEKENEN.

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft een opmerking geplaatst over uw ervaring bij huren van een auto in het buitenland. Ondanks dat u de huursom voor de auto vooraf volledig had betaald, diende u bij afhalen toch verzocht uw creditcard te gebruiken. Uw advies is ter plaatse niets te tekenen.

Indien u een auto huurt dient u in de meeste gevallen over een creditcard te beschikken. Reden hiervoor is dat de verhuurder een borg verlangt van de huurder. Een en ander staat vermeld in de algemene voorwaarden die men bij het sluiten van de huurovereenkomst doorgaans ongelezen accepteert.

Indien u niet voldoet aan deze borg, krijgt u de auto ook niet mee.***

Reactie van klinkhoek:

Als je onverklaarbare posten niet wil tekenen maar het vliegtuig niet wacht, wat kan je dan doen?***

Reactie van Michiel Claesen:

We raden reizigers aan ruimschoots voor aanvang vlucht op vliegveld aanwezig te zijn, opdat u ruimschoots gelegenheid heeft dergelijke zaken rustig af te handelen.

Kunt u mij aangeven in welke zin u uiteindelijk benadeeld bent door de autoverhuurder?***

Reactie van klinkhoek:

huurkosten 4 weken 40,80
balieverkoop 16,50
pechhulp plus 35
autoregistratiekosten 74,20
motor aansprakelijk heffing per week 30,80
-------------
195,31
voucher prepayment - 167,93

daarover BTW , daarna van mijn creditcard ingehouden Euro 65,22.
Alle genoemde posten zijn niet door mij genoemd of gevraagd, want een 0 contract met alles van tevoren betalen. De 167,93, zou alleen gelden voor benzine en autobaankosten. Van beide heb ik geen gebruik gemaakt. Het gaat natuurlijk niet om het geld, maar om het principe en ter waarschuwing van andere autohuurders, want het schijnt meer voor te komen. Gr Mr M.P.J van Hoeken, Aerdenhout***

Reactie van David Sjoer:

Het is zeker goed andere huurders te waarschuwen, wij hebben al vaker aandacht besteed aan dit onderwerp. Ik weet niet wat u precies bedoelt met die € 167,93 en dat u geen gebruik heeft gemaakt van benzine. Als u kunt bewijzen dat u voor bepaalde zaken niet heeft getekend, dan zou u bij de creditcardmaatschappij een 'verklaring betwiste transactie' kunnen indienen. Zij kunnen dan onderzoek doen naar de afschrijving(en).

Meer informatie over het huren van een auto vindt u op onze website.