Kan ik tegelijkertijd meer offertes aanvragen private lease?

Vraag gesteld door JHrs op 29 oktober 2015

Mijn private lease contract loopt af. Dat wil ik bij een andere aanbieder voortzetten. Ik heb een nummer één en een nummer twee als opvolger van. Financiële toetsing gaat, nadat een overeengekomen keuze over type en uitvoering ed, vervolgens plaatsvinden met een mogelijkheid dat lease niet goedgekeurd wordt. Wellicht niet bij de ene aanbieder maar wel bij de andere. Om de huidige lease periode naadloos in de andere over te laten gaan is na elkaar laten beoordelen van de beoogde lease krap. Waar moet ik op letten als ik bij nummer één en twee tegelijkertijd een offerte laat doorrekenen? Zonder straks twee lease-contracten te hebben?

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U wilt bij twee verschillende aanbieders van private lease tegelijkertijd een offerte laten uitbrengen. U vraagt ons waar u op moet letten, om te voorkomen dat u straks aan twee private lease contracten bent gebonden.

Een offerte is slechts een aanbod. Zolang u het aanbod niet aanvaardt, is er geen sprake van een overeenkomst. Derhalve kunt u geheel vrijblijvend en zonder enig risico door de twee verschillende private lease maatschappijen een offerte laten uitbrengen.