Ik heb een onterechte bekeuring gekregen in Belgie. Moet ik het voor de rechter laten komen?

Vraag gesteld door Ienzel op 09 mei 2016

achteraf via de post een bekeuring gekregen vanuit Belgie over dat mijn auto gevaarlijk geparkeer stond voor voetgangers omdat ik met 4 wielen op de stoep zou staan. Dat is gewoon een leugen. Ik heb bezwaar gemaakt maar dat hebben ze naast zich neer gelegd, ik moet 120 euro betalen. Maar ik heb niets verkeerds gedaan. Eigenlijk gaat het tegen al mijn gevoel in om toch maar te betalen maar ik word door anden bang gemaakt met:als je het laat voorkomen kun je meteen duizenden euro's er bovenop krijgen. Ik heb geen bewijs dat ik goed geparkeerd stond, enkel een vriend die bij me was kan erover getuigen, maar ik weet niet of ze dat als rechtsgeldig zien. Wat gebeurt er als ik het voor de rechter laat komen met deze magere bewijzen?

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft een boete uit België ontvangen vanwege een vermeende parkeerovertreding. U betwist de overtreding, maar twijfelt het om de zaak voor te laten komen.

Indien men een verkeersovertreding betwist, dan dient u bewijs aan te dragen waaruit uw onschuld blijkt. Uiteindelijk is het aan de rechter om de waarde van de getuige(n)verklaring te waarderen.

Indien uw beroep door de Belgische rechter zal worden afgewezen, dan zal de boete zker niet dusdanig verhoogd worden.

Voor meer informatie over boete uit België, verwijs ik u graag naar onze webpagina :'Verkeersboetes in België'.