heeft iemand met een stacaravan meer recht, als iemand met een toercaravan op een seizoenplek

Vraag gesteld door jean123 op 24 augustus 2015

mijn kleinzoon is per direct van de camping verwijderd... en zijn ouders inclusief zusje mogen in de toekomst niet meer terug komen op die camping

nu was mijn kleinzoon met nog 1 jongen en die is ook de camping ontzegd maar ze mogen volgend jaar wel weer terug komen
mijn dochter staat met de toercaravan op een seizoenplek
en die jongen heeft een stacaravan op een jaar plek
wat is het verschil dat hun wel terug mogen komen en mijn dochter en gezin niet

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U vraagt ons of er verschil bestaat in rechten ten aanzien van een toercaravan versus een stacaravan, welke beide op een seizoenplaats staan.

Neen, er bestaat geen verschil qua rechten tussen een toercaravan versus een stacaravan, indien beide gebruik maken van een seizoensplaats. Ik heb dan ook geen idee, waarom de ondernemer kennelijk onderscheid maakt tussen beide gezinnen. Vraag de ondernemer naar de reden.

Indien de camping aangesloten is bij de Recron, dan heeft u nadien de mogelijkheid om de zaak ter beoordeling voor te leggen aan de Gescillencommissie Recreatie (www.sgc.nl).***

Reactie van jean123:

de stacaravan die heeft een vaste staanplaats! en de toercaravan heeft een seizoenplek! dat is het verschil en de 2 gezinnen hoefden dit seizoen er niet af. dat waren de jongens die moesten er per direct eraf. maar nu mag volgend jaar de jongen van de stacaravan weer terug komen inclusief gezin en de mensen van de toercaravan en seizoenplek mogen in de toekomst helemaal geen plek meer boeken en ze hebben 3 keer proberen te praten met de ondernemer hij blijft bij zijn standpunt kan hij dat zomaar doen ??