Boete uit 23 juni 2015

Vraag gesteld door VeldmanHA op 04 december 2018

Goedemorgen,

Oktober 2018 kreeg ik een brief van het Nationaal Incassobureau dat er een vordering open staat inzake een verkeersovertreding die ik zou zijn begaan op 23 juni 2015 te Florence, Italië. Meer dan 3 jaar geleden. Nooit eerder bericht ontvangen, ook aangetekend nooit een bericht in welke vorm dan ook ontvangen. Los van het feit dat ik bestrijd überhaupt op de aangegeven plaats een verkeersovertreding ben begaan vraag ik mij af of dit in zijn geheel een normale gang van zaken is en of verjaring niet van toepassing is? En, stel dat ik toch zonder weten een verkeersovertreding ben begaan dan is mij iedere mogelijkheid voor het tijdig betalen van de opgelegde boete ontnomen door mij na meer dan 3 jaar te berichten.

Hoe kan ik hier het beste mee omgaan? Ik heb inmiddels het incassobureau laten weten dat ik het niet eens ben met de opgelegde vordering en dat ik nadrukkelijk bezwaar maak op grond van het hierboven gestelde.

Ik ben erg benieuwd wat jullie hiervan vinden.

Vriendelijke groet,
Arjen

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft via het NIB een sommatie ontvangen voor betaling van een vermeend verschuldigde verkeersboete uit Florence (Italië). U vraagt zich onder meer of de boete niet al verjaard is.

Soortgelijke vragen zijn al eerder op het Experts platform gesteld. Ik verwijs u naar één van deze vragen & antwoorden over de verjaring van boetes.

Wij hopen u binnen afzienbare termijn nader te kunnen informeren. Momenteel zijn wij in afwachting op antwoord van onze (aanvullende) vragen aan onze advocaat in Italië.