Boete oostenrijk

Vraag gesteld door idg3011 op 12 juli 2016

Wij worden beschuldigd van het feit dat we over skies heen Zijn gereden met de auto. Dit is niet gebeurd. Op het moment dat het gebeurd zou Zijn is er gesproken met de Politie. Zij vroegen ons ter plaatse €200 te betalen, dit hebben wij niet gedaan. Nadat wij gegevens hebben afgegeven en ook nog mee gereden zijn naar de getuige , die niet aanwezig waren, Zij de Politie dat het goed was en als ze nog info nodig Hadden zouden Zij contact met ons opnemen. Dit is niet meer gebeurd. Bij thuiskomst lag er een boete in de bus van €700 Oa. Voor het Niet mee werken met de Politie, geen gegevens afgeven en het vluchten na een ongeval. Wij hebben hier op bezwaar verstuurd. Nu Krijgen wij een getuigenverkkaring binnen van 6-6-2016, wij Zijn in Februari in oostenrijk geweest, opgemaakt in Berlijn. De brief die er bij zit Vermeld dat we worden beschuldigd van een ongeval en het vluchten daarna. Het lijkt alsof voorgaande brieven nooit verstuurd Zijn.

Wij komen er niet meer uit en willen graag advises hoe te handelen.

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft een boete van € 700,00 uit Oostenrijk vanwege een vermeend vluchten na het veroorzaken van een ongeval. Op uw bezwaarschrift is niet inhoudelijk gereageerd. U vraagt zich af hoe nu te handelen.

Ik raad u aan het bezwaarschrift - inclusief de schriftelijke getuigenverklaringen van de inzittenden in uw auto - per aangetekende brief nogmaals te versturen. Omschrijf puntsgewijs de gebeurtenissen en stel dat u op het woord van de dienstdoende agent mocht vertrouwen, dat de zaak ter plaatse was afgehandeld.

Houdt er wel rekening mee dat u te zijner tijd zal worden opgeroepen voor het gerecht in Oostenrijk te verschijnen om verdere tekst en uitleg te geven. Dit geldt doorgaans ook voor de getuigen.