Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Thule Velospace 918 fietsendrager past niet op de trekhaak

Vraag gesteld door I. Stoetzer op 11 juni 2024

Op onze nieuwe auto is een vaste trekhaak geplaatst. Nu blijkt dat onze fietsendrager (Thule Velospace 918 ) niet meer past op de nieuwe trekhaak. Krijg de hefboom niet meer naar beneden(alles geprobeerd) de buis onder de kogel is ook korter dan de vorige trekhaak die we op de andere auto hadden. Welke fietsendrager raad u ons aan die wel past ?

Merk: Peugeot 2008
Type: Allure pure tech 1.2 automaat
Bouwjaar: 2023

Antwoord van Wouter

Antwoord van Wouter

ANWB Expert

U geeft aan een nieuwe auto te hebben met vaste trekhaak en ervaart nu dat de hefboom van de montage koppeling niet te bedienen is. U vraagt nu advies voor een fietsendrager die mogelijk wel past op de trekhaak.

Hieronder licht ik mijn antwoord toe:
Een fietsendrager is een universeel product. Als dit product niet defect is (dit kunt u uitproberen op een andere auto met trekhaak) moet u het probleem zoeken in de trekhaak van uw nieuwe auto.

Het eerste wat u uit dient te zoeken is van welk materiaal de trekhaak van uw nieuwe auto is gemaakt.

Thule geeft in de handleiding het volgende aan:
De drager voor op de trekhaak is niet geschikt voor trekhaken die geheel gemaakt zijn van aluminium of GGG40 (gietijzer)

Dit is mogelijk de reden waarom de fietsendrager koppeling niet wil sluiten.
Concluderend:
Ik raad u aan in gesprek te gaan met uw garage. In sommige gevallen kan er voor de trekhaakbalk een geschikte kogel besteld worden. Indien dat niet het geval is zal de complete trekhaak vervangen moeten worden. Fietsendragers kunnen alleen geplaatst worden op kogels van de juiste hardheid.

In dit artikel met de 14 vragen over fietsendragers | ANWB kunt u nalezen wat die hardheid moet zijn.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.