Union E-lite

Vraag gesteld door D. van Swol op 16 januari 2023

ik zie in jullie test geen union staan en wil een union aanschaffen via fietsplan. Hoe lang zou een accu van hun mee moeten gaan en wat zijn jullie ervaringen met union. ik wil een lite. e lite h 8.
 

Antwoord van Wouter

ANWB Expert

 

U vraagt naar onze ervaring met de Union E-lite en naar de levensduur van de 418Wh accu van Shimano. In afgelopen e-bike test is de Shimano Steps E5000 er als zwakste uit gekomen en de Union E-lite maakt gebruik van deze motor. Mocht u de fiets puur gebruiken voor stadsritten, woon-werk verkeer en u fietst niet in heuvelachtig gebied dan kan deze motor voldoende zijn voor u. Ik raad u aan om altijd een proefrit te maken voordat u de fiets aanschaft. Het frame en de verlichting van deze fiets ogen modern en van deze tijd. Het hydraulische Magura velgremsysteem heeft zijn reputatie al bewezen en remt meer dan prima.

Shimano 418Wh accu

Met betrekking tot de e-bike accu verwijs ik u door naar deze pagina.
Het gebruik van de accu bepaald namelijk hoe lang deze meegaat. Er zijn ons voorbeelden bekend waarbij een accu na 2 jaar al defect is, maar een levensduur van 8 jaar komt ook voor.