Zeer hoge kosten voor 10 uur fietsen huur in Vancouver Canada

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 27 augustus 2019

Op donderdag huurden we 2 fietsen bij Mobi-Bike (MOBI BY SHAW GO)in Vancouver Canada. Op een groot bord stond Candollar 15 /24uur +taxes. Op het terrein van British Columbia University bestond geen mogelijkheid om de fietsen terug te plaatsen in de lockers van Mobi-Bike!

De van de 10 uur dat de fietsen in ons bezit waren hebben slechts 3,5 uur gefietst. We vinden de aankondiging van 15 zeer  misleidend. Achter blijkt slechts de eerste 30 min in de huur te vallen daarna can¢ 6,00 per 30 min. De volgende  dag ontving per mail een afrekening €191,30 welke direct was mijn Mastercard. Kunt via de Canadese ANWB iets aan deze vorm van  misleiding, maar ook toekomstige bezoekers waarschuwen voor de praktijken van Mobi-Bike. Op verzoek kan ik nog bewijsstukken van e.a. toe sturen.

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft in Canada fietsen gehuurd voor een dag. Achteraf ontvangt u een hele hoge rekening voor de huur van deze fietsen. U vraagt of de ANWB hier iets tegen kan ondernemen.

Het is voor de aanvang van de huur aan de huurder zelf om na te gaan wat de tarieven zijn die in rekening worden gebracht. Kennelijk is daar onduidelijkheid over geweest. U was in ieder geval onaangenaam verrast door de rekening. Als de informatie correct was is daar helaas niet veel aan te doen. Als de informatie inderdaad onjuist of misleidend was kunt u hierover een schriftelijke klacht indienen bij het bedrijf zelf. U kunt vervolgens ook bij uw creditcardmaatschappij aangeven dat u deze betaling betwist. Uw creditcardmaatschappij kan dit dan mogelijk oppakken.

De ANWB kan hierin geen verdere actie ondernemen.