Verbruiksgegevens website

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 28 maart 2019

Als ik op jullie website, bij tests en specificaties kijk, krijg ik onder andere informatie over verbruik. Het viel mij alleen op dat bij alle auto's het gecombineerde verbruik meer was als van stad en buitenweg. Ik denk dat er een fout op de website zit. gecombineerd verbruik moet toch ergens tussen stad en buitenweg inzitten? Omdat dit bij alle auto's is, denk ik dat dit een foute database koppeling is. Ik heb dit ook al gemeld op de Facebook pagina, maar zij verwezen mij naar jullie.

Als laatste heb ik nog een kleine vraag over een Kia Picanto. Op jullie website staat dat deze auto betrouwbaar is, maar dat alleen bij 60000km, bij slecht onderhoud, de distributieketting slecht kan zijn. Mijn vraag is, hoe kan ik dit zien en eventueel ook zelf voorkomen als ik zo'n auto 2de hands koop?

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U ontdekt iets tegenstrijdigs in de brandstofverbruiksopgave bij onze autospecificaties op onze website. U maakt hier terecht melding van. Vermoedelijk betreft gecombineerd verbruik het ''gemiddelde praktijkverbruik''. Maar we pakken dit zeker op met hopelijk een snelle aanpassing. Dank voor uw oplettendheid!

De distributieketting waaraan gerefereerd wordt in onze occasiontest kan bij slecht onderhoud tegen versnelde slijtage oplopen. Een bijverschijnsel is dat er een rammelend en ratelend bijgeluid hoorbaar is vanuit het motorische gedeelte. Vanuit de praktijk horen we dat echter nooit voorbij komen maar sporadisch zou dit dus kunnen gebeuren. Het is dus bij de koop van belang dat de auto een keurig onderhoudsverleden heeft. Met een goed onderhouden Picanto verwacht ik dat u daaraan een probleemloze auto zult hebben.