Punten Duitsland

Vraag gesteld door Rewijk57 op 07 maart 2019

Deze vraag had ik al gesteld. Niet duidelijk voor u was dat dit zich op de autobahn in duitsland afspeelde. In maart 2018 ben ik op de terugweg uit Oostenrijk uitgelokt door een politieman in burger (denk ik). Deze ging express op de linkerbaan rijden terwijl daar geen enkele aanleiding toe was. Ik heb groot licht gegeven omdat de auto's op de rechter aan sneller gingen. Hij bleef te langzaam rijden. Ik ben toen naar de rechter aan gegaan en heb mijn auto langzaam voorbij laten rollen omdat het bergafwaarts ging. Toen ik naar de betreffende auto zat begon de man met bordjes te zwaaien. Punkte stond daarop. Daarna heeft ie ons gefilmd met zijn telefoon.

Mijn vragen zijn de volgende:
1. Ik heb hier nooit bericht van ontvangen, is dat niet raar?
2. Kan ik toch geregistreerd staan met strafpunten,? Men weet tenslotte mijn naam niet
3. Kan ik problemen verwachten als ik bij een controle kom in Duitsland?

Antwoord van Marika

ANWB Expert

Ik zie dat u inderdaad al eerder een vraag daarover hebt gesteld. Indien er een overtreding is begaan in Duitsland wordt er doorgaans snel een bericht aan u verstuurd daarover. Indien u dat niet gehad hebt, en gelet op de merkwaardige situatie, lijkt het me niet aannemelijk dat er nog een boete uw kant op komt.
Verder is het uitgangspunt nog steeds dat de politieagent zich kenbaar moet maken en ook moet aangeven waarom u staande wordt gehouden.