Garage garantie

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 06 maart 2019

Goedemorgen, 2 jaar terug heb ik een  nieuwe kia gekocht bij de dealer. Echter ik zou heel graag voor het onderhoud weer terug gaan naar de garage hier in het dorp (die geen kia dealer is). Hoe zit dit dan met de 7 jaar kia garantie? De Kia dealer zit voor mij op een kwartiertje rijden en de garage op het dorp nog geen minuut en ik voel me prettiger bij de garage op het dorp. 

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of het bezwaarlijk is wanneer u met uw 2 jaar oude Kia voor het reguliere onderhoud naar uw vertrouwde dorpsgarage gaat. Dit in verband met de 7 jaar durende fabrieksgarantie.

Kia meldt dat deze volledige garantie gratis is en 100% overdraagbaar op de volgende eigenaar, op voorwaarde dat de auto volgens de voorgeschreven onderhoudsintervallen wordt onderhouden. Verder wordt er voor de volledige garantievoorwaarden verwezen naar het garantieboekje die u ongetwijfeld ook in uw bezit heeft.

Onderhoud zou in zekere zin volgens het onderhoudsschema best elders uitgevoerd kunnen worden. Maar vermoedelijk laat het garantieboekje ook zien dat het onderhoud bij de dealer uitgevoerd dient te worden met de juiste en originele onderdelen. Wanneer u voor garantie vervolgens weer bij de dealer gaat aankloppen heeft men wel een stok om de hond te slaan. Op dat moment is het aan u aan te tonen dat het betreffende gebrek niets te maken heeft met het uitgevoerde onderhoud elders. Om dat te voorkomen is ons advies in ieder geval de garantietermijn trouw bij de dealer vol te maken en desnoods ná die 7 jaar weer de dorpsgarage te bezoeken.