Diesel alternatief

Vraag gesteld door L. Bongers op 23 februari 2019

Met welk betaalbaar alternatief kan ik een dubbele paardentrailer trekken, afstanden van 350 km, waarbij liefst zo weinig mogelijk stops zijn? Dit ivm paarden die er lang op moeten staan bij bijvoorbeeld opladen accu.
 

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt welk alternatief er is om een dubbel paards paardentrailer te kunnen trekken.

Kennelijk doelt u op de ontwikkelingen op het gebied van elektrisch vervoer. Op dit moment is er geen alternatief dan wellicht de huidige auto waarmee u dat nu doet. Er is op dit moment nog maar één volledig elektrische auto die een flinke caravan/aanhanger kan trekken: de Tesla model X. Die auto is voor de meeste mensen echter financieel onbereikbaar.

Er zullen in de toekomst wel meer elektrische auto's volgen die wat mogen trekken, maar fabrikanten zijn nog voorzichtig om hier hun akkoord voor te geven. Ook zal de vaak toch al niet zo grote actieradius aanmerkelijk kleiner worden, waardoor grote afstanden overbruggen een uitdaging wordt. En dat is bij het vervoeren van paarden al per definitie erg onpraktisch. Als het werkelijk zo ver is dat er geen benzine- of dieselauto's verkocht mogen worden dan zal tegen die tijd de techniek van elektrische auto's ook verbeterd zijn, zodat er hopelijk meer mogelijkheden zijn voor caravanners en ander getrokken materieel zoals paardentrailers.