Vier kapotte injectoren

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 04 februari 2019

Ik stelde al een vraag over vier kapotte verstuivers. De AA in Engeland vermoedde kapotte injectoren. De servicemedewerker van Citroën meldt kapotte verstuivers en zo staat het ook op de rekening. Het gaat om een diesel. Tot 2015 reed ik veel met een caravan, vandaar de dieseluitvoering. Maakt dat voor die ondenkbare schade aan de injectoren na 44.000 km nog wat uit?
 

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Als aanvulling op uw eerdere vraag.

Het betreft dus in dit geval een diesel en zijn de injectoren hetzelfde als verstuivers. Dat maakt wat betreft mijn eerdere antwoord inhoudelijk niks uit. Ook de verstuivers van een diesel moeten een beduidend langere levensduur kunnen garanderen. Ik maak uit uw verhaal niet op dat de dealer een verklaring heeft voor dit gebrek. Het heeft kennelijk niets te maken met het gebruik, rijstijl en rijomstandigheden.

Wanneer er dus geen verwijtbare reden is zoals gebrekkig onderhoud of i.d. kunt u de leverancier aanspreken over een product dat niet voldoet aan de verwachtingen en desnoods de rechtsbijstandsverzekering inschakelen. Ook wanneer de fabrieksgarantie al geruime tijd is verlopen.