Aankoop occasion

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 01 februari 2019

Wij zijn op zoek naar een occassion. We rijden nu een Kia Carnival die is erg duur in verbruik. Wij zoeken nog wel een grotere auto (7 zitplaatsen) maar willen wel voor een zuiniger auto gaan. Zelf denken wij aan een Citroën C4 grand Picasso VTi 120pk 7-zitter/Navigatie. We hebben er een gezien uit 2013 met 72.326 km op de teller. Wat adviseert ons, want we lezen er ook wel negatieve verhalen over.

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U bent op zoek naar een vervanger voor uw KIA Carnival. U zoekt nog wel een 7 persoons auto maar dan met een gunstiger brandstofverbruik.

U denkt aan een Citroën C4 Grand Picasso VTi 120 PK 7 persoons maar heeft daar wel negatieve berichten over gelezen. De C4 Grand Picasso is inderdaad een comfortabele auto maar de VTi motor kent wel een aantal problemen. Problemen met de distributieketting, vervuiling van de motor en een hoog olieverbruik zijn zaken die we regelmatig zien bij deze motor.

Als u tevreden bent over de KIA en voldoende ruimte heeft in een KIA Carens 1.6 GDI zou dit een verstandige keus kunnen zijn. Als u behoefte heeft aan meer ruimte zou u ook nog kunnen denken aan een Ford Galaxy of Seat Alhambra.