Ruitenwissermotor door monteur beschadigd

Vraag gesteld door Jozuid op 15 januari 2019

Mijn voorruit verwarming is defect. Om een diagnose te kunnen stellen moest de ruitenwissermotor worden losgehaald. De monteur heeft van deze motor een nok afgebroken zodat er een nieuwe moest worden gemonteerd. Hiervoor werd € 195 berekend. Kan dit zomaar?

Antwoord van Henny

ANWB Expert

Om een diagnose te stellen aan de kapotte voorruitverwarming moest de monteur de ruitenwissermotor van uw auto loshalen.Tijdens dit loshalen is een nok afgebroken en er moest een nieuwe motor worden gemonteerd.  U vraagt zich af of het normaal is dat hiervoor €195 werd berekend.

Als een monteur tijdens een reparatie aantoonbaar een fout maakt,  is de garage aansprakelijk voor de daaruit voortvloeiende kosten.
Het is in de regel lastig om vast te stellen of een monteur onvakkundig heeft gehandeld. Dit moet u kunnen bewijzen. Kunt u dit bewijzen dan hoeft u de extra kosten niet te betalen.

Omdat een nieuwe ruitenwissermotor normaal gesproken duurder is dan het bedrag dat u moest betalen, ga ik ervan uit dat de garage een deel van de kosten voor eigen rekening heeft genomen.

Meer informatie over reparatie en onderhoud en over het stappenplan vindt u op onze website.