Wil een Suzuki Vitara met een recent gereviseerde motor bij de officiele dealer kopen. Bouwjaar 2008, is van eerste eigenaar! Is ee risico?

Vraag gesteld door Paam op 03 november 2017

Heb de kooie factuur van gereviseerde motor en qua uurzuen is het een topauto met alles erop en eraan inclusief extra’s. Prijs is 7950,00 maar met inruil van fiat panda 2009 moet ik nog 5.000 euro betalen rijkkaar en net gekeurd met 6 mnd garantie.

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of een Suzuki Vitara met een recent gereviseerde motor een verstandige koop is óf een te groot risico.

De auto wordt kennelijk bij de dealer aangeboden en zou er sprake moeten zijn van 6 maanden Bovag garantie. Wat mij betreft is dat een prima stok achter de deur, wanneer er ondanks de revisie tóch motorische klachten of andere gebreken aan de auto zijn. U zou nog tijdens de onderhandelingen kunnen proberen om specifiek op de motor nog een half jaar extra garantie af te dwingen. In totaal heeft u dan één vol jaar garantie op de motor en denk ik dat u daarmee geen noemenswaardig risico loopt.

Om een goed beeld te krijgen van de aanschafprijs en de inruilwaarde van de Panda raad ik u aan de ANWB Koerslijst te raadplegen. Dat kan ook op basis van het kenteken van beide auto's. Zo kunt u op basis van de aanschafwaarde en inruilwaarde vast stellen of dit een redelijke transactie is.