Sneewkettingen Sier (licht metalen) velgen.

Vraag gesteld door Pieter50 op 07 februari 2017

Wil bij ANWB sneeuwkettingen kopen welke ik zonder te gebruiken weer kan inleveren. Auto Opel Insignia Bj 2009 banden maat 235/45R 18. er wordt geadviseerd om niet de inwisselbare sneeuwkettingen te nemen omdat die de velg beschadigd. Diverse forums bezocht maar kan niets vinden over waarschuwen voor deze schade. Prijsverschil 50-25= 25 euro of 150-0=150 euro sneeuwkettingen. Wat is het advies. Gebruik zal eenmalig zijn.

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U vraagt of u voor de Pewag Brenta 9 ketting kunt kiezen onder uw Opel Insignia uit 2009 met lichtmetalen velgen.

Bij het gebruik van de juiste kettingmaat en montage en gebruik volgens voorschrift is de kans op schade aan de lichtmetalen velgen zeer klein maar altijd aanwezig.

Als u gebruik wilt maken van de retouractie op onze Brenta 9 sneeuwkettingen moet u natuurlijk wel aan de voorwaarden voldoen.

Voor deze actie gelden de volgende voorwaarden:
- De sneeuwkettingen mogen niet gebruikt zijn
- Het inleveren van de sneeuwkettingen mag t/m zaterdag 8 april 2017. Na deze datum is het retourneren van de kettingen niet meer mogelijk
- Bij het retour brengen van de sneeuwketting dient u de factuur van uw bestelling te overleggen, waarbij de factuur niet ouder dient te zijn dan 3 weken.