De zichtbaarheid overdag van de dashboardmeters van mijn Opel Meriva is slecht. Welke auto's, met hoge instap, in deze klasse scoren beter?

Vraag gesteld door lamersfm op 23 maart 2017

In de meeste licht omstandigheden overdag kan ik de aanwijzingen van de meters moeilijk aflezen en soms in het geheel niet.

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft problemen met de zichtbaarheid van het instrumentarium van uw Opel Meriva.

Uw slechte ervaring herken ik niet en kom ik ook niet tegen in testverslagen en reviews. Ik weet niet of u hiervan ook melding heeft gemaakt bij de dealer en dat er misschien tóch een technische oplossing mogelijk blijkt. Softwarematig biedt de moderne auto tegenwoordig óók best veel mogelijkheden.

Ik kan géén lijstje opgegeven van auto's die hoog scoren op het gebied van de zichtbaarheid van het instrumentarium. Het is niet echt een testcriterium maar volgen er uiteraard wel op- en aanmerkingen wanneer de afleesbaarheid te wensen over laat.

Wat betreft concurrerende modellen denk ik met name aan de Ford B-max, Hyundai IX-20 en de Kia Venga. In ieder geval kom ik geen negatieve op- of aanmerkingen tegen over de afleesbaarheid van de genoemde modellen. Misschien is een dealerbezoek de moeite waard om de proef op de som te nemen en biedt een proefrit al snel duidelijkheid.

Ik denk dat de zitpositie óók een bepalende factor kan zijn voor dit probleem. Het is dus belangrijk dat u bij het beoordelen u zorgvuldig de gewenste zitpositie aanneemt.

Zie hier de Autotests van de genoemde modellen.