Citroen navigatie tom tom defect

Vraag gesteld door 5008 op 22 januari 2018

Citroen C4 aircross
Na 72000 km, ca twee en een half jaar stopt mijn navigatie systeem er mee reparatie plus minus €550 Deze unit is gecombineerd met radio blouthoot tijd snelheidsmeting koers control. Hoelang gaat zo'n apparaat normaal mee dit om te bepalen wat ik werkelijk zou moeten betalen daar garage van Zwienen te Hoorn zegd dat dit buiten de garantie valt

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Er is een defect aan het navigatiesysteem van uw Citroën C4 Aircross.

Na twee en half jaar is een defect navigatiesysteem buitensporig snel te noemen. Er zijn merken die 3, 5 en zelfs 7 jaar garantie bieden en houdt het voor Citroën het kennelijk een half jaar na het verstrijken van de garantietermijn dus meteen helemaal op.

Ik adviseer u ons Stappenplan klachten na aankoop te volgen en een ingebrekenstelling te sturen aan de dealer. Er is sprake van een non-conform product waarvan u wat mij betreft minimaal het viervoudige aan levensduur had mogen verwachten. De kwestie kunt wanneer er geen bevredigend bod volgt van de dealer voorleggen aan de Geschillencommissie voor een bindende uitspraak.

Ik wil benadrukken dat u een volledige afwijzing van garantie niet moet accepteren en de garage aangetekend moet benaderen. Zie de voorbeeldbrieven via de bijgevoegde link. Ik vermoed dat er dan vervolgens wel een redelijk voorstel komt. Het is helaas maar al te vaak dat veel dealers een claim eerst af te wijzen en alleen over de brug komen wanneer een klant volhardt.***

Reactie van 5008:

geachte heer van der Drift,

De unit is nu bij de dealer en word gerepareerd. Het zou plus minus 5 werkdagen duren. Heb al medegedeeld dat ik vond dat het garantie was. Het werd uitgezocht aldus de dealer. Wacht even af waar ze mee komen maar u heb mij wel op weg geholpen om dit goed af te regelen.
Vriendelijk dank voor de moeit.