Garantie 3 velgen vergoed geen 4

Vraag gesteld door John Hag op 26 oktober 2015

Hallo ik heb een Opel corsa-e uit 03-2015 daar zij na een paar maanden 3 velgen dof geworden en de vierde begint ook al lelijk te worden de auto is nog altijd met de hand gewassen en er zijn ook geen velgen reinigers gebruikt nu wil Opel Nederland alleen maar 3 velgen vergoeden en de 4 willen ze aan kijken ik ben het daar niet mee een de 4 de velg is ook al doffer en er gaat dan kleur verschil en glans verschil in zitten als ik 3 nieuwe velgen heb en 1 oude dat lijk me wel een logies gevolg en dat voor een auto van 20.000 € hier mag Opel Nederland wel eens is de klacht juist op lossen ik ga hier niet mee akkoord wat kan ik hier aan doen het kost me ook extra heen en weer rijden en vrij nemen om naar de dealer Opel Kerketuinen den haag te gaan daar koop je geen nieuwe auto voor het is minimaal ook wel 25KM heen en weer terug wie kan mij hier een juist oordeel overgeven welke stappen ik kan nemen
M.V.G John

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U meldt drie doffe velgen en een vierde die al aardig op weg is. Uw dealer/importeur is van mening dat één velg nog niet voor garantie in aanmerking komt.

Inderdaad merkwaardig dat één velg waarvan het verval inmiddels óók zichtbaar is niet meteen wordt meegenomen. Wat mij betreft lijkt me dat uitstel van executie waar je de klant geen dienst mee bewijst. Uw dealer volgt echter het beleid van de importeur maar u zou uw bezwaar kenbaar kunnen maken bij de dealer waar u feitelijk ook de auto heeft gekocht. Met name door te melden dat u van uw dealer verwacht, dat er vanuit hun verantwoordelijkheid vooral ook naar een klantvriendelijke en efficiënte afhandeling wordt gekeken. Wellicht moet u over een paar maanden deze velg wederom bij de dealer laten beoordelen en wordt het hele traject opnieuw opgestart.

De kans is echter groot dat de dealer zich vasthoudt aan wat Opel Nederland voorschrijft. Het heeft niet zo veel zin om vervolgstappen te ondernemen zoals een Geschillencommissie of een expert in de arm te nemen. Hopelijk kunt u uw ongenoegen voldoende motiveren om tóch op een efficiënte afhandeling uit te komen.