Combinatie caravan suv

Vraag gesteld door Levano op 25 november 2018

Wij hebben een Volkwagen transporter en een SUNLIGHT caravan n joy. Volgens de ANWB een veilige combinatie.✅Onze caravan (2016) begon helemaal uit zijn voegen te raken
Volgens onze caravan dealer komt dit doordat het trekkend voertuig te stug is. Caravans van o a. het merk KIP, DETHLEFFen KNAUS zouden niet getrokken mogen worden door een busje, Suv of Mpv. Zijn jullie op de hoogte van dit probleem?

Antwoord van Frank

ANWB Expert

Het is een feit dat stug afgeveerde auto’s minder schokken opvangen van de dissel van de caravan dan auto’s met een soepele vering. Er worden dan meer krachten op de dissel uitgeoefend. Afhankelijk van de belading van de caravan kunnen de schokken doorzetten in de opbouw. Het is bij ons bekend bij het gebruik van terreinauto’s.

Ik ben het er niet mee eens dat alle busjes, SUV’s en MPV’s niet geschikt zouden zijn voor het trekken van Kip, Dethleffs en Knaus caravans. Wij hebben die ervaring niet.

Als er problemen zouden ontstaan, dan zou dat gelden voor de meeste merken caravans omdat ze nagenoeg over hetzelfde onderstel beschikken.