Aanvullende vraag aanschaf Skoda Yeti TSI 1,2 automaat 2014 - 2017

Vraag gesteld door RO. op 19 mei 2017

Dank voor het eerdere antwoord! Ik heb van een monteur begrepen, dat als een injectiemotor (de TSI van de Yeti) geregeld vele dagen/ meerdere weken achtereen niet gebruikt wordt, dat deze snel ontregeld. Is dat ook uw ervaring?

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt wat de motorische gevolgen zijn van een Skoda Yeti met TSI motor wanneer deze enkele dagen of zelfs weken niet gebruikt worden.

Ik wil niet beweren dat de auto dan ''ontregeld'' raakt maar bij enkele weken stilstand kan natuurlijk de accuspanning behoorlijk inzakken en er een startprobleem ontstaan. De Wegenwacht heeft daar op Schiphol ook dagelijks de handen aan vol. En feitelijk is een auto ook geconstrueerd op basis van regelmatig gebruik. Enkele dagen stilstand is uiteraard geen probleem maar weken aan één stuk kan weleens voor de accu een niet te overbruggen eriode zijn.

Maar dat is niet zo zeer een Yeti eigenschap. Het is zelfs wat gevoeliger bij de moderne generatie auto's maar hoeft wat mij betreft de koop niet te beinvloeden. Ook andere vergelijkbare auto's lopen een soortgelijk gevaar wanneer ze soms 'n aantal weken werkeloos geprakeerd staan.