Is het gebruikelijk dat de merkdealer garantie geeft op oudere auto's?

Vraag gesteld door Awi op 27 mei 2015

Ik wil een Honda Jazz kopen uit het jaar 2003. De dealer waarbij hij onderhouden is geeft geen garantie, alleen betaalde garantie voor 250 euro. Is dit gebruikelijk?

(Hij wordt aangeboden voor 4000 euro, op de anwb site staat als richtprijs 3750 met garantie als de auto gekocht wordt bij een merkdealer.)

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Formeel komt een auto in aanmerking voor Bovag garantie vanaf 4.500 euro. Dat de dealer deze Jazz aanbiedt zónder garantie klopt dus feitelijk met de garantie voorwaarden van de Bovag. Kennelijk is deze dealer wél bereid garantie te leveren met een bijbetaling van 250 euro. Eigenlijk een prima aanbod van de dealer omdat garantie in de regel méér kost dan 250 euro. Ik vind dus dat de dealer keurig handelt en voor een relatief laag bedrag garant wil staan voor een inmiddels 12 jaar oude auto. Inclusief garantie wordt de auto wel wat overvraagd maar wat mij betreft niet buitensporig. Hopelijk weet u tóch tot elkaar te komen want de Jazz is een hele verstandige aankoop. Vraag wél naar de voorwaarden van deze garantie die hopelijk overeenkomt met 6 maanden Bovag garantie.
Voor de volledigheid hieronder de occasiontest van de Jazz;

http://www.anwb.nl/auto/tests/autotests/occasion/HONDA/JAZZ/2002-01-01/2003-12-01/1335