motorprobleem bij peugeot

Vraag gesteld door vitara op 29 november 2017

Ben in het bezit van een Peugeot 308 1.6 premiere van okt 2013.
Bevalt na 60.000 Km prima.
Nu ik voor een nieuwe Suzuki ging kijken en over inruil van de 308 sprak werd me verteld dat dit slechte motoren waren en dat men bij inruil rekening houdt met ongeveer € 2.000,00 reparatiekosten.
Mijn vraag is; wat moet ik hiermee.
Is er inderdaad een hoge reparatie te verwachten ?
Staat deze motor zo slecht bekend dat inruilprijs onderuit gaat.

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of de inruilwaarde van een Peugeot 308 beïnvloed wordt door de negatieve reputatie van de THP motoren.

Ik weet niet of de afwaardering namens de Suzuki dealer op basis is van de ANWB/Bovag koerslijstwaarde. Feitelijk speelt onze koerslijst in op auto's die bekend staan om hogere onderhoudskosten. Dat geldt ook voor auto's met juist een hele betrouwbare en onderhoudvriendelijke status. De ANWB/Bovag koerslijst is wat dat betreft een afspiegeling van de markt.

Wanneer u onze koerslijst raadpleegt voor een inruilindicatie voor uw Peugeot, is deze dus markt conform en zou dat een redelijke afspiegeling moeten zijn van wat inruil haalbaar zou moeten zijn. Een dealer hoeft natuurlijk niet de koerslijst te volgen en kan ook bewust daarvan afwijken wanneer hij misschien geen interesse heeft in een bepaalde inruilauto. Dat lijkt wellicht bij bij deze Suzuki dealer het geval te zijn en zou u kunnen overwegen bij een andere dealer te informeren naar de inruilwaarde.