Mag een af fabriek gemonteerd schuif/kantel dak lekken?

Vraag gesteld door Daklek op 30 mei 2018

Mijn V70 van juli 2016 heeft een af fabriek schuif/kantel dak. Het opklapbare windscherm in het dak is bij regen en vochtige dagen doorweekt van vocht. Bij de eerste beurt verleden jaar gemeld, maar volgens dealer is dit normaal. Binnenkort loopt de garantie termijn van de auto af, maar ik heb moeite dit te accepteren. Zeker in de winter, als je het dak nauweliijks gebruikt, draagt dit bij tot een hoog vochtgehalte in het interieur en schimmel op het windscherm. Niet echt gezond en slecht voor het interieur. Volvo stelt zich op het standpunt dat bij het correct functioneren van de afvoergootjes het toch onvermijdelijk is dat het schermpje nat word ook als het dak gesloten is. Maar is dit inderdaad zo? Het staat nergens in de documentatie. Graag uw mening

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over het functioneren van uw schuif/kantel dak van uw Volvo V70.

Het isntructieboekje meldt hier inderdaad niets over en heb ik ook geen gedetaileerde info kunnen vinden over de constructie van dit dak. Ik herken deze klacht overigens niet als iets dat regelmatig gemeld wordt. Het zou misschien iets exemplarisch kunnen zijn maar dan zou dit nader bekeken moeten worden.

Misschien zou u kunnen overwegen bij gelegenheid een opendaken specialist hier eens naar te laten kijken. Via de gelinkte website vindt u wellicht een installateur bij u in de buurt voor hopelijk een verhelderend oordeel.