lambda sonde / sensor

Vraag gesteld door drabbie op 31 augustus 2015

ik ben in het bezit van een ford fusion 1.6 futura automaat, uit 2006 met 38.000 km op de teller. 1e eigenaar had er 33.000 km mee gereden

Mijn vraag is:

omdat een aantal keren de motor afsloeg bij optrekken en dat ik bij gas geven af en toe niet vooruit kwam heb ik binnen de garantie termijn de garage hier op aangesproken, de auto is gerepareerd uitlezen/ lambdasensor vervangen. zonder mij daar over te informeren.

ze zijn hier 1,5 uur mee bezig geweest en het kost me 320 euro, ik vind dit een hoop geld, valt dit nog binnen de bovag garantie? of is het gewoon jammer voor mij.

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Formeel heeft u bij de aanschaf van een occasion vanaf 4500 euro bij een Bovag aangesloten bedrijf 6 maanden Bovag garantie. Een dergelijk gebrek valt daar ook gewoon onder. Ik begrijp dat dit gebrek én handeling binnen de garantie termijn heeft plaatsgevonden, en zou het volstrekt onterecht zijn dat dit bedrag in rekening is gebracht. Misschien is er een interne miscommunicatie geweest dat er sprake is van Bovag garantie. In ieder geval alle reden te melden dat u recht heeft op een kosteloos herstel en hoeft u dus niets te betalen.